Львів придбає в «Електронтрансу» ще п'ять тролейбусів

29 травня 2016 - In Lviv
Львів придбає в «Електронтрансу» ще п'ять тролейбусів

Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» стало переможцем конкурсу на постачання Львову п’яти нових тролейбусів. Про це мовиться в результатах тендеру, оприлюднених у суботу, 28 травня, у Віснику державних закупівель.

Нагадаємо, у квітні департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради оголосив конкурс на постачання Львову п’яти низькопідлогових тролейбусів. Свої пропозиції подали два підприємства. 

Львівський «Електронтранс» запропонував виготовити тролейбуси за 31,7 млн грн, а «Автоскладальний завод №1», який входить до автомобільної компанії «Богдан Моторс», – за 32 млн грн. Відтак, переможцем став «Електронтранс», який запропонував більш вигідну ціну на свої тролейбуси. У разі, якщо конкурент не оскаржить результати конкурсу, саме з «Еленктронтрансом» і підпишуть угоду про купівлю тролейбусів.

В бюджеті Львова на придбання тролейбусів передбачено 25 млн грн. 

Згідно з вимогами конкурсу, виробник має виготовити тролейбуси до кінця 2016 року. Крім того, технічними вимогами передбачено, що кожен тролейбус повинен мати не менше 30 місць для сидіння та вміщувати не менше 105 пасажирів загалом, а також мати повністю низьку підлогу та бути оснащеним пандусом для людей на візках.

Додамо, що в попередні роки Львів придбав у «Електронтрансу» п’ять тролейбусів: один у 2014 році і ще чотири у 2015 році. Цьогоріч один з нових тролейбусівзламався ще до виходу на маршрут, проте виробник вже відремонтував його. 

Крім того, Львів купив у «Електронтрансу» перший в Україні електробус, який досі не вийшов на маршрут через довгу процедуру оформлення документів, та десять автобусів, які днями презентували на площі Ринок.

Цьогоріч Львів планує придбати ще 55 низькопідлогових автобусів загальною вартістю 200 млн грн. У січні комунальний перевізник АТП-1 оголосив конкурс на закупівлю цих автобусів. Переможцем торгів знову став львівський «Електронтранс». Однак через скаргу іншого учасника торгів ТОВ «УкрЄвроМАЗ» Антимонопольний комітет скасував результати тендеру. Тож у кого комунальний перевізник купуватиме автобуси цьогоріч, наразі невідомо.

Схожі статті:

Життя містаГоловною ялинкою Львова опалюватимуть теплиці у міському квітковому господарстві

Життя містаУ Львові на Сихові відімкнули гарячу воду

ТранспортВ аеропорту «Львів» знову працюють маяки для приземлення за поганої видимості

Історія ЛьвоваЯк жінки Львів рятували

КультураСьогодні у Львові стартує фестиваль «Велика коляда»

Рейтинг: 0 Голосів: 0 484 перегляди
Loading...
Коментарі (0)