«Львівтеплоенерго» пригрозило відключати гарячу воду через борги

19 травня 2015 - In Lviv
«Львівтеплоенерго» пригрозило відключати гарячу воду через борги

ЛМКП «Львівтеплоенерго» просить львів’ян своєчасно сплачувати заборгованість за послуги теплопостачання, оскільки від цього залежить можливість підприємства якісно надавати послуги. Про це на брифінгу заявила начальник служби обліку та збуту теплової енергії Галина Пакулець.

За її словами, загальна заборгованість підприємства станом на 15 травня – 118 046 000 грн в тому числі і заборгованість населення – 84 500 000 грн. Близько 16 млн грн з цієї суми – заборгованість за квітень, яку мешканці не сплатили.  Загальний рівень розрахунку за послуги теплопостачання за квітень становить близько 21-22%.

«Я не можу сказати, що львів’яни не сплачують рахунків. Близько 95% мешканців регулярно,  вчасно і добросовісно сплачують рахунки за теплопостачання. Проте інші 5%, які мають заборгованість, гальмують роботу підприємства», - сказала Галина Пакулець.

Вона наголосила, що у літній, неопалювальний сезон, підприємство запланувало провести ремонт тепломережі, аби підготувати її до наступного опалювального сезону. Через борги споживачів послуг «Львівтеплоенерго» не може цього робити.

Також Галина Пакулець розповіла, що від рівня розрахунку за тепло залежить спроможність «Львівтеплоенерго» сплачувати рахунки за газ та енергоносії, що тепловикам постачають інші підприємства.

«Це ланцюгова реакція. Споживачі не платять нам, а ми в свою чергу не можемо розрахуватись із нашими постачальниками. Постачальники можуть припинити надавати нам енергію і газ, і тоді ми не зможемо постачати тепло і гарячу воду мешканцям міста», - заявила вона.

Як повідомляв ZAXID.NET, начальник юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук заявив, що «Львівтеплоенерго» буде арештовувати квартири львів’ян та продаватиме їх на торгах, якщо заборгованість за теплоенергію становитиме більше десяти мінімальних зарплат, зараз це 12 180 грн.

Також «Львівтеплоенерго» подаватиме на своїх боржників до суду з вимогою примусового стягнення боргу, якщо сума заборгованості перевищуватиме 1 000 грн або матиме строк давності більше, ніж 6 місяців.

Проте мешканцям, котрі не зможуть сплатити заборгованість відразу, представники «Львівтеплоенерго» обіцяють піти на зустріч та дозволити розраховуватись за послуги теплопостачання частинами. 

Схожі статті:

Життя містаУ Львові достроково почався опалювальний сезон

ЕкономікаУ «Львівтеплоенерго» пояснили причини космічних рахунків за січень

Життя містаТеплову мережу на вул. Стрийській мінятимуть до 26 травня

ЕкономікаМешканцям Львова встановлять загальнобудинкові лічильники тепла

ЕкономікаУ Львівтеплоенерго придумали нову страшилку, львів'ян, які мають борги, там хочуть не випускати за кордон

Рейтинг: 0 Голосів: 0 1143 перегляди
Loading...
Коментарі (1)