На Львівщині дало газ нове родовище

16 квітня 2015 - In Lviv
На Львівщині дало газ нове родовище

До газотранспортної системи України почало надходити паливо, видобуте з «мезозойського» родовища, відкритого на Львівщині.

Про це пише кореспондент Укрінформу.

«Львівщина повертає собі реноме газовидобувного регіону. Після знаменитої Дашави, яку нещадно викачали на потреби СРСР, тут не вдавалось знайти значних покладів газу. І ось після 40 років пошуку зусилля учених увінчалось успіхом: неподалік від Дашави відкрито Крехівське родовище. Як стверджують геологи - це одне із найбільших покладів блакитного палива «закладеного» ще у мезозойську еру. Це відкриває можливість серйозного видобутку газу», - зазначив голова ЛОДА Олег Синютка.

Розробку родовища здійснювало ТОВ «Західнадрасервіс», вклавши у справу понад 50 мільйонів гривень. Окупити затрати інвестори планують протягом п'яти років, видобуваючи щодоби понад 20 тисяч кубометрів газу. Паливо буде продаватися виключно промисловим споживачам по 7 тисяч гривень за кубометр. Це на дві тисячі гривень дешевше, ніж російський газ.

За попередніми оцінками експертів, родовище може містити близько 150 мільйонів кубометрів газу, що дозволить експлуатувати його щонайменше 10 років. Проте цим видобуток «львівського» газу не обмежиться. До кінця року інвестори планують пробурити на цій же площі ще дві свердловини. А в 2016-му у програму буде включено і газоносні площі сусідньої Івано-Франківської області.

Схожі статті:

ЕкономікаЕксперти перевірять якість газу, який подають мешканцям Львівщини

ЕкономікаКомісія ВР по тарифах "прозріла": норми завищені в 5 разів, а на газі для людей крадуть

ЖиттяУ Львові почали частіше відключати газ через несправну вентиляцію

Життя містаУ Львові на Сихові будівельники пошкодили газопровід на новобудові

ЕкономікаУкраїна домовилась з МВФ підняти ціни на газ на 280%, на тепло - на 66%

Рейтинг: 0 Голосів: 0 786 переглядів
Loading...
Коментарі (0)