У Львові зростуть тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій

21 березня 2016 - In Lviv
У Львові зростуть тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій

Виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 18 березня вніс зміни до свого рішення від 31.05.2011 № 561. Таким чином на 10-12% зростуть тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення.

У Львові на обслуговуванні ЛКП знаходиться 8 тис. 639 житлових будинків. Як повідомив начальник управління житлового господарства міськради Юрій Голець, тарифи на їх обслуговування приймалися 31 травня 2011 року.

«Вони проходили незначне коригування, проте, враховуючи ріст мінімальної заробітної плати (13%), цін на матеріали і ресурси (у два рази) та зменшення розміру нарахування на заробітну плату єдиного соціального внеску (з 36% до 22%), з метою дотримання законодавства ЛКП провели коригування тарифів з обслуговування будинків та прибуткових територій», – заявив чиновник.

Він також зазначив, що департамент економічної політики запропонував врахувати у частині тарифу накладні витрати: «Зросли тарифи на електроенергію, опалення. Тобто, накладні витрати значно збільшилися. Ці речі не були передбачені у тарифі».

Голець повідомив, що середній тариф по місту виросте від 7 до 14 копійок, максимальний – до 29 коп.

«До прикладу, у Галицькому районі на вул. Б. Хмельницького,8 з однокімнатної квартири при діючому тарифі треба було заплатити 74 грн, а за новими тарифами – 84. Якщо власники трикімнатної квартири у цьому будинку платили 130 грн, то тепер платитимуть 148 грн. Усередньому тарифи збільшуємо на 10-12%», – пояснив чиновник.

Зазначимо, нові тарифи почнуть діяти з 1 квітня, передає zik.ua

Схожі статті:

ТранспортЛьвівські перевізники змовилися не їздити після 21.00

ЕкономікаУ «Львівгазі» сьогодні увесь день ажіотаж через незрозумілу математику "Львівгазу"

ЕкономікаОператори АЗС пояснили збільшення цін на пальне зростанням цін на нафту

ТранспортЗ квітня на Львівщині проїзд у міжміських і приміських маршрутках подорожчає на 40%

ТранспортУ Львові перевізники хочуть підняти ціни на проїзд в автобусах

Рейтинг: 0 Голосів: 0 1652 перегляди
Loading...
Коментарі (0)