Валютну готівку стало простіше везти через кордон

23 березня 2017 - In Lviv
Валютну готівку стало простіше везти через кордон

Національний банк України ввів три спрощення в правилах переміщення іноземної валюти готівкою через митний кордон.

Відповідне рішення закріплене в постанові правління НБУ №24 від 22 березня 2017 року і набула чинності 23 березня, повідомляє прес-служба регулятора.  

По-перше, НБУ розширив перелік документів, які фізичні особи-резиденти мають надавати при митному декларуванні готівкової іноземної валюти, яка перевищує 10 тис. Євро в еквіваленті. Тепер для підтвердження джерел походження валютної готівки можна надавати не тільки документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), а також квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цими готівкою, якщо така операція мала місце.

По-друге, працівникам дипломатичної служби України, які повертаються в країну після завершення довгостроковій закордонні відрядження, дозволено ввозити в Україну готівкову іноземну валюту в сумі, що перевищує 10 тис. Євро в еквіваленті, на підставі довідки відповідного дипломатичної установи.

По-третє, в три рази збільшено термін дії підтверджуючих документів, необхідних для митного декларування готівкової іноземної валюти (про зняття готівки з рахунків і довідки закордонної дипломатичної установи України) — з 30 до 90 календарних днів.

Схожі статті:

ЕкономікаНБУ хоче заборонити небанківські обмінники, щоб відкрити дорогу валютчикам з "чорного" ринку

КриміналНа Львівщині поліція вилучила 6 млн грн у незаконних пунктів обміну валюти

ЕкономікаУ Львові судили чоловіка, який продав на Краківському ринку $5

ЕкономікаНБУ знову йде на допомогу "чорному" валютного ринку

ЕкономікаЗ понеділка при купівлі-продажу валюти в обмінних пунктах України вводять військовий збір

Рейтинг: 0 Голосів: 0 1166 переглядів
Loading...
Коментарі (0)