Донецьк та Схід

In Lviv
Донецьк та й весь Схід України в цілому, сьогодні, для мене виглядає неначе наркоман в порядній сім'ї. Наче культурна, освічена, не бідна сім'я і тут такий родич-наркоман. І стільки проблем від нього. Усі наші сусіди і друзі від нас шарахаються, в гості не пускають, а деколи як і впустять ненадовго, то на в'їзді і на виїзді ретельно перевіряють(шенгенські візи, співбесіди, запрошення, чи чогось забороненого не везеш і чи чогось не вивозиш і тп).. Через цього родича нам не можливо покращити ні побутові умови, ні соціальні, ні житлові... бо його драг-діллери(олігархи) висмоктують з нашої сім'ї всі збереження, а економіка нашої сім'ї працює на нього(дотації доплати і виплати), а він ще кричить в п'яному екстазі, що всю нашу сім'ю кормить. І ще приводить до нашої чистої і охайної хати своїх дружбанів-собутильників з кремля, які розказують, що ми їх "не уважаєм" і вчать нас як жити... Плюють на наші цінності, і нав'язують свої... І що саме прикре, як би ми не пробували цього наркомана лікувати (20 років пісень українських вчили, до Львова на пампухи возили і тд і тп), не помагає, йому би тільки дозу(пакращення) і вже і сьогодні!!!

На мою думку, як би то прикро не було, але всім стане легше коли того "наркомана" не стане...
Так, не хочеться. Так, боляче... але...

П.С. якби ми їх відпустили ще 10 років тому, коли вони в 2004 хотіли створити свою Південно-Східну Українську Республіку, я переконаний ми би вже давним-давно були б і в Євросоюзі, і економічно зростали би не гірше Польщі!
А так...
Один песимізм...
st99
Так мало того, вони ще ниють що ми їх не слухаємо, з 23 років- 19 років вони керували. Останнім часом накерували, що капец!
Може хватить їх слухатись послухати Центральний-Захід, що ми пропонуєм?
Може треба жини не по понятіях, а по законах??? По Європейських законах?
snejka
А ще мене вразила одна річ. Читаю ряд ЖЖ людей, які відвідали Львів в останні дні чи зараз перебувають в поїздці. Такої кількості гидоти на Львів давно не виливалося. Пропаганда того, що тут усе проти москалів ( з фото футболочки "дякую Боже, що я не москаль"- і то нічого, що такі футболочки наші товариші з Москви собі як жартівливий сувенір купували тут ще років 5 назад); що тут усюди культ Бандери ( і фото пам ятника та значків, які продають в центрі на лавочках); опис "традицій сучасного села" ( мається на увазі обливаний понеділок); ну і на завершення про "собачу мову" ("лучше бы по русски разговаривали, а не на этой смеси албанского с русским"(?)

До речі, це прочитано у кількох різних ЖЖ і різних людей. Цікаво, чи хоч рік тому з них це би помітив ( адже Львів кардинально не змінився) і культивував у негативному сенсі? От реально. уже на емоціях, після прочитаного, хочеться щоб уже створили свою Республіку зі своєю столицею у Слов янську ( чи Славінську, як на Сході називають) і обнеслися трьохметровою огорожею. шкода лише за одне- за нас, західняків "бідненьких" . Бо та вся "радість" у вигляді нових прем єро-президентів тепер буде уже всеціло на нас обернена. Яко на єдино доступну для них територію впливу після виборів.
In Lviv
Донєцкіє, а не пішли би ви...

"Регионалы" сначала настаивали, чтобы референдум прошел только в восточных областях. Потом согласились провести его по всей стране, но выставили условие – если "за" проголосует хотя бы 33% граждан – русский второй государственный. Мы на это не согласились", - рассказывает Соболев.

...

"Колесников настаивал - регионы должны получить полную финансовую автономию, а для этого нужно, чтобы поступления от налогов оставались в областях. В общий бюджет они готовы отдавать только НДС и акцизы. Мы согласились, но предложили, чтобы регионы самостоятельно дотировали шахты", - рассказывает нардеп от УДАРа, знакомый с ходом переговоров. Он также отметил, что сейчас на многих госшахтах по 4 месяца не платят зарплаты. По его словам, "регионалы" с этим не согласились и ответили, что шахты по прежнему должна дотировать центральная власть.

http://www.theinsider.ua/politics/id_5351497dc44ab/
st99
Росія занурюється в рецесію. Пипец підкрався непомітно

Економіка Росії занурюється в рецесію. Московський Майдан не за горами

Я зовсім недавно - 15 квітня - писав про чергове погіршення прогнозів по російській економіці , озвученому в російському ж уряді. І попередив , що скоро варто чекати нових , ще більш сумних , пророкувань на цей рахунок (дивися мій текст « Український слід : інвестиції в комерційну нерухомість у Росії звалилися в 4 рази »).

Цитую ту свою фразу :

« Однак мені думається , що цей - найгірший з усіх на сьогодні озвучених прогнозів для російської економіки на нинішній рік - буде в найближчому майбутньому ще більш погіршений . Причину дивися в моєму попередньому матеріалі « Економіка Росії тріщить по всіх швах. Санкції Заходу доб'ють її остаточно » ! ».

Ну і ось , пройшов всього тиждень , а дане моє припущення збулося.

Російської імперії крах

Економіка Росії в 2- му кварталі може вступити в технічну рецесію , заявили вчора в російському Мінфіні. Це означає , що ВВП , очищений від сезонного фактора , буде знижуватися другий квартал поспіль.

" Мінекономрозвитку оцінював перший квартал до четвертого кварталу з очищеною сезонністю , там був мінус 0,5 %. Схоже , що і в другому кварталі квартал до кварталу у нас буде знову негативне значення. Таким чином , Мінфін не виключає технічну рецесію" , - розповів журналістам глава департаменту довгострокового стратегічного планування Мінфіну Росії М.Орешкін .

При цьому зростання ВВП РФ в річному вираженні , за прогнозом міністерства фінансів , в другому і третьому кварталах сповільниться практично до нуля і не виключено , що піде у негативне значення.

М.Орешкін нагадав , що ВВП РФ в першому кварталі , за оцінкою Мінекономрозвитку , виріс на 0,8 % в річному вираженні, і "багато в чому такий сильний зростання стало результатом ефекту бази і ефектом використання майбутнього попиту - в лютому і березні стався сплеск споживчих витрат , пов'язаний із зростанням побоювань населення по динаміці інфляції , валютного курсу і частина майбутнього попиту було перенесено на перший квартал ".

" 0,8 % у першому кварталі де- факто означає , що далі буде гірше. У другому -третьому кварталі ми чекаємо (зростання економіки) істотно гірше , ніж 0,8% , ближче до нульової позначки , не виключаємо , що можемо побачити і від'ємне значення в один з кварталів . Це рік до року. Теоретично може бути два квартали поспіль (від'ємне значення ) ", - повідомив російський чиновник.

Як бачимо , російська економіка почала валитися вже зараз. А що з нею буде , коли Захід введе третю порцію санкцій проти Росії за її агресію щодо України , здогадатися зовсім неважко.

Третя серія санкцій США , ЄС та інших демократичних країн буде , на відміну від перших двох , спрямована саме проти російської економіки - проти енергетичних компаній , банківської системи і т. д. (дві перші стосувалися російських чиновників) . Тому що стартувала вже зараз рецесія економіки Росії незабаром швидко переросте в її стрімкий обвал.

Синхронно ж з падінням російської економіки буде, природно , валитися і рейтинг Путіна , що виріс зараз у зв'язку із захопленням Криму і " успіхами " путінсько - геббельсівської пропаганди у справі обдурення народних мас до небачених висот. Так що , дивись, уже скоро москвичам дуже знадобиться досвід київського Майдану - для повалення в Росії режиму шахраїв і злодіїв на чолі з Путіним ...
ой як я авже чекаю на той москальський майдан.
Встануть вони нарешті проти того режиму карлика? чи будуть так і далі під ним сидіти?
In Lviv
Через Заяву Путіна Яндекс Втратив Півмільярда Доларів

Вчора президент Росії Володимир Путін зробив заяву про те, що інтернет придумали в ЦРУ, і російські компанії не повинні зберігати інформацію на серверах в США.
Ринок миттєво відреагував на цю заяву. Акції Яндекса на нью-йорксській біржі NASDAQ обвалились на 5-6%, що знизило капіталізацію компанії майже на півмільярда доларі.
Ще гірші проблеми у інших великих російських компаній – Mail.ru Group та QIWI. Їх акції обвалились на 10-15%. Потім їм вдалось трохи відіграти позиції, але не суттєво.
st99
Ахметов карає фанатів "Шахтаря" за виконання суперхіта про Путіна

Керівництво донецького "Шахтаря" заборонило відвідування найближчого домашнього матчу на "Донбас-Арені" сімом уболівальникам клубу за виконання надзвичайно популярного серед українців хіта про Володимира Путіна, повідомляє Football.ua.

Це рішення було прийнято після домашнього матчу "гірників" проти сімферопольської Таврії (2:1). Як зазначають оглядачі Champion.com.ua, на стадіоні під час матчу – і, відповідно, масового співу пісні про Путіна – були присутні особисто Рінат Ахметов та губернатор Донецької області Сергій Тарута.
In Lviv
Обама Зрозумів, Що Санкцій Проти Громадян РФ Недостатньо
очкові санкції щодо громадян Росії не обов'язково вирішать проблему, можуть знадобитися інші заходи.

У Вашингтоні вважають, що застосування санкцій у відношенні конкретних осіб в Росії у зв'язку з українською кризою може бути недостатньо, заявив у п'ятницю в Сеулі президент США Барак Обама .

За його словами, точкові санкції щодо громадян Росії не обов'язково вирішать проблему, можуть знадобитися інші заходи.

Він також повідомив, що протягом п'ятниці має намір обговорити з низкою лідерів європейських країн українська криза і можливість введення чергових санкцій відносно ряду секторів російської економіки.
In Lviv
Совете Федерации просят Путина не вводить войска в Украину, а продолжать переговоры
Председатель Совета федерации (СФ) Валентина Матвиенко настаивает на продолжении переговоров для разрешения кризиса на Украине.


Спикер считает, что необходимо добиваться исполнения уже достигнутых договоренностей и предлагает не рассматривать сценарии военного вмешательства в дела Украины.

"Нельзя рассматривать такие сценарии, не надо бросаться обвинениями друг в друга: Запад в Россию, Россия в Запад", - заявила она журналистам, информирует Цензор НЕТ со ссылкой на ИТАР-ТАСС.

"Надо садиться всем вместе и продолжать диалог, переговоры и добиваться исполнения тех договоренностей, которые достигаются. В этом ключе и залог успеха", - уверена спикер СФ.

Матвиенко также считает, что у США нет оснований требовать введения новых санкций в отношении России. "Призыв Обамы (президента США. - Ред.) к очередной волне санкций для нас непонятен. Нет оснований, нет никаких причин какие-либо санкции применять в отношении России", - сказала спикер верхней палаты.
Матвиенко выразила надежду, что "эти заявления не будут реализованы". "Нам нужно дальше вместе работать для того, чтобы вытащить Украину из этого хаоса, из глубочайшего кризиса", - подчеркнула она. Источник: http://censor.net.ua/n282702
st99
Росія Готується Влаштувати В Україні "Сектор Гази"

Спочатку добра новина. Попри показову російську гру м'язами на кордоні з Україною, швидш за все, ми минули етап відвертої агресії, яку могли замаскувати під миротворчу акцію. У Путіна не стало духу остаточно кинутися у прірву.
Відверта війна - це глухий кут для нього і швидкий кінець.

По-перше, це дорого вже на етапі серйозних бойових дій. По-друге, ну зайняли російські війська Донбас. Що далі? Ну припустимо навіть до Києва дійшли і Януковича президентом повернули. І що? Вже після того, як російські танки хоч на метр перетнуть кордон з Україною, в силу вступлять санкції третього рівня, під дією яких в Росії треба буде терміново будувати Північну Корею з продовольчо-картковою системою та ще й утримувати велетенську окупаційну армію в Україні. Навіть якщо там служитимуть місцеві прибічники Януковича - вони все-одно проситимуть їсти. В такому стані Росія протримається недовго. Її розірве зсередини. Так що Путін просто блефує.

Тепер погана новина, яка, власне, новиною не є - поки Путін і його Росія живі вони не дадуть спокою Україні. І нас, на жаль, чекають навіть бльш страшні речі, ніж відкритий військовий конфлікт з Росією.

Мета - не дати Україні стати повноцінною частиною Європи. Перетворити на сіру зону тероризму. Швидш за все, в Кремлі розглядається наступний сценарій. Дати Києву вгамувати сепаратистів Донбасу. Бажано, щоб це було з якомога більшими людськими жертвами. Після цього бойовики-сепаратисти оголосять про те, що йдуть у підпілля. І оскільки з ними ніхто не говорив, то їм не залишили іншого вибору як за допомогою терора боротися за свої ідеї. Насамперед, за автономію Донбасу.
І за деякий час нас чекають теракти в Києві та у Львові, на футболах та концертах, а то й просто у метро. В Росії, де будуть готуватися бойовики, прекрасно знають як це робиться. Тобто матимемо своєрідний арабо-ізраїльський конфлікт. На людях Росія та Партія регіонів, звісно, засуджуватимуть терористів, але будуть говорити, що теракти є, хай і огидним, але проявом широких супільних настроїв на Донбасі. Тож влада у Києві винна у тому, що гинуть люди, бо вона не чує Донбас - мовляв, з терористами можете не домовлятися, але треба говорити з Партією регіонів.

---
тому хоть кидайте в мене тапками, але я за Україну без Донбасса і ко...
snejka
Те, як легко позашляховик Жириновського перетнув кордон України, лише підтверджує, що перший-ліпший російський танк проїде країну наскрізь.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Анна Молчанова.

«Хорошо сказал один человек: «А все поняли, что произошло сегодня ночью? Все поняли, что нас никто и ничто не защищает, и что первый русский танк, въехавший на нашу землю, проедет страну насквозь? Все знают, что внедорожник Жириновского, который он публично на камеры отправлял на помощь сепаратистам, таки приехал в пункт назначения?

Я повторю: Через границу с РФ, с который мы находимся в состоянии не объявленной войны, прорвался военный российский внедорожник», – наголошує журналістка.

Вона процитувала прес-секретаря луганських прикордонників: «Просто пішла на прорив кордону на пропускному пункті «Ізварине». Черговий наряд намагався її зупинити, але корпус броньований».

«Два месяца нам с вами рассказывают о том, что российские танки не пройдут, что мы собьем любой вражеский самолет, что рвы разрыты, зенитки подняты, а пушки смазаны.

Но вчера случилось страшное. У вражеского автомобиля оказалась система подкачки на колесах и бронированные стекла. Вся пограничная застава дружно развела руками, а министр обороны заварил чайку покрепче, раз такие дела», – пише Анна Молчанова.

Також вона додає: «Дай Бог, чтобы нападающие на нас танки внезапно не оказались бронированными, а солдаты противника внезапно не оказались вооруженными. Иначе пограничным войскам Украины не устоять».
In Lviv
Volodymyr Parasyuk
Сьогодні в країні йде війна за домовленістю, і ніхто докінця не знає, що робиться. Одні області воюють за те, щоб бути українськими, інші - ділять посади. Я багато розмовляю з людьми, намагаюсь зрозуміти в чому біда, де межа, за якою Українці зможуть перемогти ворога?

Все, що сталось в нашій державі - це план, який довго і нудно визрівав у чиїйсь голові. Ми бачимо, що певні політичні сили лобіюють війну, бо це їм вигідно. Вигідно, щоб в усіх на вустах була одна і єдина фраза: "Не чіпай владу - в країні війна". Я можу лише уявити, що б було в Україні, якщо б ПТН не приліз сюди. Ми б вже мабуть тричі поміняли все, що можна і не можна. І всі, кого ми змушені зараз терпіти - тікали б як щурі. Це ми дали їм шанс бути при владі, а вони мають нас за ніщо.

Від початку революції Юля "висіла" на ялинці і всі кричали: "Вона має вийти на волю", вона вийшла і що далі? А далі театр, театр, театр... Всі кажуть: "хай буде Петро", а що Петро? Де він? Окрім білбордів я не бачу Петра. Чого не скликати ВІЧЕ, не прийти і сказати: "Я тут, що Вас турбує? Чого стоїмо далі по всій Україні?"
Чого Ви, "лідери", не йдете до народу? Чого не ходите між нас і не тиснете нам руку, так, як це робили ще недавно на Майдані? Де ви? Олег, Арсеній, Арсен, Олександр та ін.

По всій Україні призначають кого завгодно, все продається, купують всіх, кого можна і не можна. Хто сильніший - скаже "НІ", хто слабший, той залюбки за 30 срібняків продасть рідну маму і облиє брудом побратима, з яким кусок хліба у бою ділив. Зараз вилізло стільки наволочі, яка дуже "хоче будувати країну", а простий брат буде сидіти вдома і чекати наступного Майдану.
Люди, не бійтись йти вперед, не бійтесь домагатись правди і не продавайтесь.

P.S. Враження від вчорашнього ефіру: "так, нам дуже шкода бідних військових, але наш кандидат кращий за вашого кандидата". Залишилось неприємне усвідомлення, що рейтинг кандидатів в президенти для наших політиків набагато цінніший, ніж життя наших хлопців на сході.

Дорогі депутати та політики, якщо ці прості люди не відвоюють сьогодні Україну на Сході, то завтра ПТН ПНХ буде в Києві і тоді Ваші кандидати в президенти будуть мірятись рейтингами в таборах для біженців.

І ще одна маленька ремарка. Тільки ваші сумки від "луївітонів" могли б вдягти-взути роту солдат. Збираєте по 5 грн. з людей, а самі сидите на мільйонах.
st99
Сегодня получил письмо от своей знакомой, которая живет в центральной части Украины, а в настоящее время работает в Луганской области. Не скажу, что разделяю высказанную точку зрения, но меня, что называется, «зацепило». Поэтому решил предложить изложенные ею мысли вам, читатели. Комментировать специально не буду, текст оставил практически без изменений.

«Знаешь, я родилась и выросла на Востоке. Поэтому не могу смотреть на все происходящее спокойно. Скажу больше, хочется просто кричать!
Пробыв здесь уже три месяца, я резко изменила точку зрения на Единство Украины. Не потому что перестала быть патриотом, а потому что поняла – на Востоке их никогда и не было. Здесь всегда придерживались мнения "моя хата с краю". Поэтому на митинги, если и выходили, то только шахтеры, требующие у государства невыплаченной зарплаты.
Если не брать во внимание вооруженных наркоманов, бывших осужденных, и людей, психически нездоровых, то охарактеризую жизнь на Востоке так:
– здесь каждый первый мечтает о лучшей жизни за границей;
– каждый второй ездит в Москву на заработки;
– у каждого третьего родственники в России;
– а каждый четвертый – пенсионер, мечтающий вернуться в славные времена Советского Союза (и отчаянно уверенный, что Россия нынешняя именно такой Союз и никак иначе);
– каждый пятый – социальный изгой или безработный, мечтающий о дармовой копейке;
– каждый шестой – сидел, и оружие (которое, кстати, отобрано у украинских военных, и которое Болотов начал выдавать на баррикадах под паспорт любым желающим мужского пола) этой категории населения нужно для того, чтобы грабить и смаковать фривольную жизнь.

Следующий момент – это ненависть ко всем по ту сторону Днепра. Здесь не различают города и не задумываются о причинах и следствиях поступков Майдана. В голове у всех одно: фашисты пришли к власти путем военного переворота. Это хунта, бендеровцы и т.д. Поэтому любой приехавший сюда с запада – шпион и сторонник Правого сектора. Люди, живущие здесь и которые выступают за единство Украины и против федерализации, на митинги вряд ли выйдут. Большинство просто боятся вслух высказать противоположную точку зрения. Дабы не пострадать от рук вышеупомянутых "борцов за свободу Востока"

К чему я все это пишу? Да к тому, что военных, которых отправляют из центральных регионов для выкуривания сепаратистов на Донбассе, здесь не считают за людей... Они – враги, фашисты, а значит, никто из местных даже не задумается, стреляя в этих ребят!!!!! Мне больно видеть, как их убивают ни за что!!!!! За мифическую идею удержать восток в границах Украины!!!!!! Это касается не только военных, но и наших журналистов. К работникам пера, именно украинского пера, отношение особое. Их здесь ненавидят еще больше, чем военнослужащих. Т.к. более склонны верить российской пропаганде.
http://roman-chimis.livejournal.com/...n_chimis-12174
Nata
Про кордон :
Як повідомляється , 17 травня вранці , в пункт пропуску «Довжанський » на Луганщині , з російського боку прибув автомобіль з трьома чоловіками , одним з яких виявився Валерій Болотов , «губернатор» самопроголошеної ЛНР . Маючи доручення УСБУ в Луганській області про затримання Болотова , прикордонники взяли його під охорону і помістили в окреме приміщення.

Як пишеться на сайті ДПС , « далі , розуміючи , що у зв'язку з даною ситуацією можливо напад на пункт пропуску , особовий склад був піднятий за командою" До бою ». Прикордонники вивели з пункту пропуску всіх пасажирів , припинили всі процедури оформлення , про що проінформували російську сторону , і зайняли оборону. Близько 7:00 в пункт пропуску з території України прибуло 200 озброєних осіб з груповим зброєю. Вони розмістилися навколо пункту пропуску та зажадали звільнення В.Болотова .
14 травня Болотов через все той же пропускний пункт «Довжанський » безперешкодно виїхав до Російської Федерації. Прикордонники не затримали лідера луганських сепаратистів , оскільки « не отримали відповідних вказівок ні від одного з силових відомств України ».
А ще раніше , 7 травня , у пункті пропуску « Ізварине » теж Луганській області , з території Росії в Україну « прорвався » броньований автомобіль « Тигр ». За інформацією ДПС , його водій , « розуміючи , що законним шляхом йому не вдасться перетнути державний кордон , рушив з місця і на високій швидкості зніс шлагбаум і , пробивши 4 колеса , наїхав на засіб примусової зупинки , проте все ж прорвався з пункту пропуску . Надалі дії прикордонного наряду почали блокувати близько 35 озброєних чоловіків , які взяли « Тигр» в кільце і прикривали його ». Після чого машина благополучно виїхала вглиб території України .

Загалом , кордон у нас на замку. А ось у кого ключ від цього замка , думаю , треба розібратися. Цікаво , що по всіх сумнівним випадкам не прозвучало жодних коментарів від керівника ГПС генерала армії Миколи Литвина. Або він з'являється перед журналістами тільки коли можна попіаритися ? Наприклад , з розповідями про « кордон на замку »? ..

А на сході України продовжують гинути військові. Їх вбивають люди, що прийшли через кордон , зброєю , доставленим через кордон ...
st99
Прикарпатський військовий, який брав участь в АТО на сході України, розповів про зраду вищих чинів на погане матеріальне забезпечення армії
П'ятниця, 23 травня 2014 09:49
Прикарпатський військовий, який брав участь в АТО на сході України, розповів про зраду вищих чинів на погане матеріальне забезпечення армії
Чого на полі бою хочеться найдужче, як влада кинула вояків і чому Схід та Захід не будуть разом.
Кореспондентові «Бліц-Інфо» вдалося поспілкуватися з івано-франківським військовим, який брав участь в Антитерористичній операції. З очевидних причин співрозмовник побажав залишитися інкогніто.

Прикарпатський солдат відразу попередив, що всю правду не розповість… задля безпеки кореспондента. Мовляв, якщо б він опублікував усі подробиці того безглуздя, що відбувається зараз на Сході, то зажив би собі надто небезпечної слави.

Спершу військовий жартує, що там найдужче бракує жіночого батальйону. А якщо серйозно – вкрай не вистачає психолога. Патріотичні настрої прикарпатських військовослужбовців, які дійсно готові берегти мир на теренах України, вичерпуються. Байдуже ставлення керівників держави до національної армії просто шокує.

«Складається таке враження, що у владі сидять або телепні, або зрадники, – обурюється співрозмовник. – Скільки було випадків, коли під час АТО важливі операції провалювалися, бо сепаратисти наперед знали наші дії. Відповідно хтось «зверху» зливав цю інформацію. Або ж траплялися ситуації, коли ми ось-ось мали «зачистити» від сепаратистів в’їзд до того чи іншого міста, а тут раптом нам надходить наказ відступати назад. А владні структури на Сході, схоже на те, взагалі усе роблять для того, аби їх захопили. Наприклад, був випадок, коли керівництво на Донбасі заздалегідь попередили про штурм ОДА. Попри це споруду навіть не обладнали елементарним захистом: гратами, антикульовим покриттям тощо. А штурм здійснився класичним способом: попереду жінки і діти».

Прикарпатський військовий каже, що на Сході зовсім не така ситуація, як описує вище керівництво України. Насправді вояки не відчувають ані найменшої підтримки. Держава абсолютно не готова в матеріальному плані. Немає елементарних речей: бронежилетів, нормального зв’язку і т.д.

«Закуповують якесь дрантя та одягають той непотріб на українського солдата, який відповідно не є готовим до бою. Мало того, хочеться бути впевненим, що, коли ти вступиш у бій, тобі не скажуть безглузде «Стояти до кінця!», натомість забезпечать міцною підтримкою», – скаржиться Володимир.

Окрім цього, хлопцям із Західної України доводиться перебувати посеред агресії місцевого населення.

«Постійно проявляється протистояння Сходу і Заходу, які ніколи не будуть разом, – каже солдат. – Для них будь-яка людина, що розмовляє українською, це «Бандера», представник «Правого сектору», себто ворог. Коли ми прилетіли на Схід і тільки місцеві люди почули українську мову, відразу почали нас мало не клясти. Спробуйте протриматися в таких умовах». http://frankivchany.if.ua/zhittya/11...echennia-armii
|
Перейти на форум:
Сторінки: 1 2 Наступна Остання
Швидка відповідь
У вас немає прав, щоб писати на форумі.